Blogs

Shoppen voor de bruiloft

Shoppen is natuurlijk altijd leuk, maar shoppen voor een jurk voor een bruiloft is extra leuke bezigheid. De voorpret kan al beginnen wanneer je op zoek gaat naar de perfecte, feestelijke jurk en de beste accessoires.

Het perfecte plaatje

De bruid en bruidegom staan op hun bijzondere dag uiteraard centraal, maar hoe mooier de gasten gekleed zijn, hoe groter de kans op een geslaagd feest. De juiste kleding is erg belangrijk voor het totale plaatje en, ook niet onbelangrijk, het bruidspaar zal nog lang nagenieten van hun dag als ze de foto’s bekijken. Foto’s waar jij natuurlijk op je mooist op wilt staan.

Misschien heb je al een beeld van wat voor jurk je graag zou willen dragen, een mooi zwart cocktailjurkje, een zwierige bloemenjurk of een klassieke lange jurk. Het is belangrijk om een jurk te kiezen die goed bij je figuur past. Daarom is het verstandig om op tijd te beginnen met het zoeken van een jurk en wat verschillende stijlen en modellen te proberen om te zien welke je het meest flatteren. Wees ook niet bang om iets heel nieuws te proberen, soms staat een jurk die je niet zo snel zou kiezen je juist het allermooist.

De Do’s & Don’ts

In principe kun je met jurken voor bruiloft alle kanten op, je keuze zal voornamelijk afhangen van je eigen stijl natuurlijk, maar ook van het seizoen, de eventuele dresscode die in de uitnodiging staat, de locatie en misschien zelfs wel van het thema van de bruiloft. Korte mouwen, lange mouwen, spaghettibandjes, strapless, korte en lange modellen, alles mag.

Toch zijn er altijd een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je kleding kiest voor een bruiloft. De belangrijkste regel is dat de jurken van de gasten niet te veel op een bruidsjurk lijken, omdat de bruid natuurlijk alle aandacht moet krijgen die ze verdient. Witte jurken kun je daarom het beste helemaal vermijden. Alle andere kleuren zijn in principe prima, maar om helemaal in het zwart te gaan wordt ook afgeraden voor een feestelijke gelegenheid. Té korte jurkjes, of een té onthullend decolleté wordt ook afgeraden, net als bepaalde materialen zoals leer of denim bijvoorbeeld.

Complementerende kleuren

Ga je samen met een partner dan is het verstandig om de kleuren van jullie kleding op elkaar af te stemmen. Je hoeft niet dezelfde kleur te dragen, als de kleuren elkaar maar complementeren. Draag jij bijvoorbeeld een paarse jurk dan zou hij een grijs pak met een paarse stropdas kunnen dragen.

Hoge hakken zijn geen vereiste. Voel je je er niet zo gemakkelijk in, draag ze dan alleen tijdens de ceremonie en de fotomomenten, en verruil ze tijdens het feest voor gemakkelijke, elegante schoenen waarin je heerlijk kunt dansen. Zorg wel dat ze goed passen bij de jurk. Ballerina’s met strass steentjes, dichte puntige schoenen of sandalen met dunne bandjes doen het altijd goed.