Blogs

Trouwen; wat moet je regelen?

De belangrijkste dingen eerst

Als je besloten hebt om te gaan trouwen, moet er uiteraard van alles en nog wat geregeld worden. Je hebt een trouwjurk nodig, er moet een locatie worden geregeld, je wilt de gasten op een leuke manier uitnodigen en zo zouden we nog wel even door kunnen gaan. Als je het echt heel ingewikkeld vindt om alles zelf te organiseren of als je daar eigenlijk geen tijd voor hebt, kun je de organisatie uitbesteden. Maar het is misschien wel net zo leuk om je eigen bruiloft helemaal zelf te regelen. Je trouwt waarschijnlijk maar een keer, toch? Om het overzicht niet helemaal te verliezen, kun je het beste een lijstje maken met daarop alle puntjes die moeten gebeuren de komende maanden. Probeer eerst de belangrijkste zaken voor elkaar te hebben. Dat zijn:

De trouwdatum en de trouwlocatie

Probeer deze twee zaken een beetje te koppelen. Heb je een bepaalde locatie in gedachten waar je dolgraag zou willen trouwen? Is het een plaats die vrij populair is bij bruidsparen? Informeer dan vroeg genoeg of er nog ruimte is om te trouwen. Als je nog niet helemaal vastzit aan een datum, kun je daar wellicht nog een beetje mee schuiven. Zodat je toch echt kunt trouwen op de trouwlocatie in Noord-Brabant van je dromen. Bijvoorbeeld wanneer je wilt trouwen in een kasteel.

De ambtenaar

Een ambtenaar is best belangrijk op je trouwdag. Een echte aanrader is om te kiezen voor een zelfstandige ambtenaar. Dit is een Buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke stand. Je betaalt hier vaak iets meer voor, maar je weet dan zeker dat er echt aandacht wordt geschonken aan jullie persoonlijke situatie. Het is ook mogelijk om een aantal familieleden of vrienden een bijdrage te laten leveren aan de trouwceremonie. Regel een ambtenaar op tijd. 

Fotograaf

Wat is een trouwdag zonder een goede fotograaf? Helemaal niets toch zeker? Goede fotografen hebben vaak een volle agenda, dus begin tijdig met het zoeken naar een geschikte fotograaf. Laat goed weten wat jullie wensen zijn om teleurstellingen achteraf te voorkomen. 

Trouwjurk

Dit is misschien te gek voor woorden, maar echt begin op tijd met het zoeken van een trouwjurk. Je zult niet de eerste zijn die achteraf spijt heeft, omdat ze toch te laat is begonnen met het oriënteren op bruidsmode. Als je weet dat je wilt gaan trouwen, kun je het beste direct een afspraak maken bij een bruidsmodezaak. Of wellicht weet jij al jaren hoe je droomjurk eruit komt te zien. Toch kan dit in de praktijk nog weleens tegenvallen. Als je de bewuste jurk past, is het toch niet helemaal jouw model. Dat kan. De reden dat je op tijd moet beginnen met het zoeken naar een bruidsjurk, is dat er bijna altijd nog wel het een en ander moet worden aangepast. En je wilt toch zeker niet de laatste weken voor je trouwdag in spanning zitten of je jurk wel op tijd klaar is?